Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

Segle XIV: "Pel carrer de la Palanca s'entrava al que ara és carrer de Fortuny que posseïa des d'aquesta centúria el nom de carrer d'En Llonch per raó d'un dels propietaris de terres. El carrer d'En Llonch arribava fins a l'entrada de l'actual del Jonc que potser és una corrupció del nom primitiu. Més enllà continuava una mica de carrer que algunes vegades pel propietari de les terres es deia d'En Vilanova i no avançava gaire, de manera que les cases de llevant del carrer de Manresa amb llurs sortides ja donaven al vall de la vila." (p. 157)

Segle XV: "La primera part de l'actual carrer de Fortuny, s'anava dient d'En Llonch. Però des de l'entrada del carrer ara dit d'En Jonc, la petita part edificada s'anomenà d'En Rosseta i després d'En Catllar o Des Catllar com a successor seu." (p. 183)

Segle XVI: "Ja no hi havia carrer d'En Llonch ni d'En Descatllar, perquè tot el trajecte que anava des del carrer de Granollers (ara del Pedregar Baix) a la Placeta de Manresa, era carrer Nou." (p. 215)

Segle XVIII: "Del carrer Nou, comprès entre el Baix Pedregar i la Placeta de Manresa, se'n feren dos: el primer trajecte es digué de la Burriana (nom popular que ja de molt abans s'aplicava i que ara va vèncer el primitiu), i el segon va servar el nom antic." (p. 277)

Segle XIX, cens de 1824: "El barri quart o del carrer Nou tenia aquest carrer que és ara el de Fortuny..." (p. 299)

Segle XIX: "En 1891, en fer-se les obres de rectificació del carrer de la Palanca, fou expropiada la casa de Francesc Renom, anomenada Can Quaranta, que termenava amb la Plaça, el carrer Nou i el de la Palanca, i apretava aquest darrer fins a deixar-lo reduït a passadís." (p. 391)

La reforma de la Plaça de l'Àngel no podia dir-se, encara, completa en 1901: a la seva banda de llevant un grup de cases obstruïa el pas entre el carrer Nou i el Raval. En 23 d'octubre de 1905 començà llur enderrocament." (p. 393)

Joan Sallarès
A l'ombra del campanar
Ajuntament de Sabadell
1970

"Al carrer Nou, i ara, de fa molts anys, carrer del Pintor Fortuny, enfront a l'estret i curt carrer d'en Jonch, hi havia l'Hostal de Sant Domingo, molt ben instal·lat i que el comú de la gent coneixia pel nom de cal Quisquis." (p. 46)